De fleste selskaper, uavhengig av størrelse, bedriver aktivitet som påvirker miljø. Bensinstasjoner påvirker miljøet på en stor måte ved at de slipper ut små mengder bensin nå og da når biler fyller på tanken. Bilforhandlere påvirker miljøet ved at biler kjører inn og ut av tomten, samt at biler blir vasket. Vask ute eller inne påvirker miljø da såpevann og annet går ut et eller annet sted. Det er sjeldent at man oppbevarer dette inne.

Biltrafikken er et stort problem når det kommer til luftforurensning. Det samme gjelder for flytrafikken og båtrafikken. All industri forurenser på en eller annen måte. Skjer det ikke gjennom sluttproduktet skjer det ofte på vei til sluttproduktet, altså når produktet blir laget. Skog hogges ned, gruvedrift henter ut metaller eller fisken blir dratt opp av havet. Det er viktig å huske på flere ting når man driver aktivitet. Den første er hvordan min bedrift påvirker naturen og omgivelsene. Man må satse på så lite skade som mulig. Det er også viktig å tenke på effektiv ressursbruk når man jobber med miljø.

Jussen regulerer hvordan mennesker og selskaper kan og skal oppføre seg i og med miljø. Dette er ikke rart i det hele tatt når man tenker tilbake på alt som har foregått opp i gjennom tidene. Miljøet har lidd mye fra hvordan mennesker har sluppet ut giftig stoffer i elver og drevet rovdrift på naturen. Land prøver nå å rette opp dette ved å tenke seg om før man setter i gang med prosjekter. Skal du starte en aktivitet som du ser påvirker naturen på en eller annen måte kan det være smart å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg på veien til en grønnere profil. Ser man på for eksempel kjøp av tomt som har vært skadet bør man også sjekke med oss, da tidligere synder ofte følger med til neste eier.